Автоматична лінія для формування і випікання корпусів еклерів і профітролей введена в експлуатацію на Київщині

Автоматична лінія для формування і випікання корпусів еклерів і профітролей введена в експлуатацію на Київщині

UTF GROUP була спроектована і виготовлена автоматична лінія для виробництва виробів із заварного тіста.

Лінія розроблялася на замовлення виробника кондитерських виробів з метою автоматизації процесу приготування корпусів еклерів і профітролей. Забезпечувати автоматичне наповнення їх начинкою не було потрібним.

Особливістю проекту були обмежені розміри цеху.

Наші фахівці виконали проектування обладнання під конкретне приміщення з урахуванням обмежень. При цьому були забезпечені – зручне обслуговування лінії, оптимальне підведення електроенергії та використання вентиляції цеху з мінімальними доробками.

Управління лінією здійснюється передовою системою управління на базі промислового PLС-контролера.

Оператор контролює і коригує її роботу за допомогою сенсорної панелі (екран TOUCHSCREEN).

Автоматична лінія для формування і випікання корпусів еклерів і профітролей введена в експлуатацію на Київщині

Для лінії була розроблена універсальна відсадочна машина.

Лінія може застосовуватися не тільки для виробництва виробів із заварного тіста. Конструкція передбачає зручну заміну вузлів, що дозволяє випускати на ній й іншу продукцію – бісквітний пласт (при заміні бункера і установці щілинної матриці), вироби з пісочного тіста (при заміні бункера і нагнітаючих валків) та інші вироби, технологія виробництва яких включає формування заготівель безпосередньо на під печі.

У машині передбачено реверс валів в кінці циклу. Завдяки цьому виключено прокапування тіста після завершення відсадження.

Відсадочна головка машини переміщується в двох площинах (вгору-вниз і вперед-назад уздовж стрічки), можна забезпечити обертання насадок в процесі відсадження. Це дозволяє виготовляти вироби різної форми і розмірів, в тому числі багаторівневые.

Також для цієї лінії була розроблена нова електрична тунельна піч з примусовою конвекцією. На ній встановлена металева конвеєрна стрічка виробництва фірми Sandvik (Швеція), яка забезпечує відсутність прилипання продукту до стрічки, її надійну і довговічну роботу.

Піч оснащена вузлом мастила маслом металевої конвеєрної стрічки, системами очищення металевої конвеєрної стрічки з обох сторін і пневматичною системою натягу і центрування конвеєрної стрічки.

Конвекція повітря і три температурні зони дозволяють забезпечити високу якість виробів із заварного тіста. За рахунок регулювання температури в кожній зоні забезпечується гарантований підйом тіста, мінімальне розтріскування зовнішньої поверхні та компактні розміри пекарної камери.

Україна, Київська область,
Києво-Святошинський район, Михайлівська Рубежівка,
Урочище Потоки, 2